Naplata AdSense čeka – lično iskustvo

Author Igor Jovanovski    Category Lično     Tags ,

Nedavno sam dobio prvi ček od Google AdSense. Iako sam se prijavio na ovaj servis pre 2-3 godine, nikad ga nisam shvatao ozbiljno. Od kako je nastupila ekonomska kriza i od kako na jednom studentskom portalu nema više reklama, razmišljao sam šta i kako dalje i rekoh sebi ajde da probaš da vidiš ima li šta od AdSense. Moram Vam reci da sam bio zadovoljan zaradom koja je išla i po par dolara dnevno.

Krajem oktobra sam dobio ček poštom i svi u porodici su me gledali čudno pošto su oni primili od poštara pošiljku. Nisu je otvarali ali su se plašili da to nije neko preteće pismo (uznemirilio ih je što su grci nedavno slali bombe pošiljke).

Moj prvi pokušaj unovčavanja čeka je bio u Societe Generale Banci. Odlazim na šalter, gospođica preko puta pulta uzdiše, hvata se za glavu, kaže da procedura naplate traje i više od mesec dana i da mi preporučuje da idem u Komercijalnu banku, da je tamo procedura najbrža i da je provizija najniža. Pošto je gospođica bila više nego korektna, zahvalim se na informaciji i prošetam do Komercijalne banke istog dana.

Drugi pokušaj. Ulazim u Komercijalnu banku i na samom ulazu mi čuvar kaže da je server pao i da ništa neću moći da uradim i savetuje mi da odem u neku drugu njihovu ekspozituru, jer majstori rade iza i ne zna kad će biti popravljen server. Zahvaljujem se i odlazim.

Treći pokušaj. Posle 2-3 dana odlazim u tu istu ekspozituru, čuvar me već prepoznaje, jer zna da sam imao nešto nesvakidašnje da odradim. Dolazim na šalter, gospođa već zna šta da radi. Uzima telefon, zove neke ljude, proveravaju ček. Kaže da moram da otvorim devizni račun u banci, da će novac biti na računu sutra ali da za nekih 20ak dana kada istekne zabrana mogu da ga podignem. Cela procedura oko otvaranja deviznog računa i naplate čeka (tačnije prebacivanje iznosa na račun) trajala je oko 30ak minuta. Na kraju mi je gospođa rekla da pozovem za 15-20 dana i da pitam da li su sredstva odblokirana kako bih taj novac mogao da podignem.

Provizija u komercijalnoj banci za unovčavanje ovog čeka iznosi celih 190 dinara. Eniac – Nebojša mi je rekao da u Banca Intesa košta oko 400 dinara. Ukoliko imate informacije koliko se naplaćuje u drugim bankama slobodno napišite u komentarima, a ja ću posle tekst dopuniti. Takođe me interesuju Vaša iskustva sa naplatom Google AdSense čekova. Takođe preporučujem da pročitate i Nebojšino iskustvo sa unovčavanjem Google AdSense čeka

25 Comments to “Naplata AdSense čeka – lično iskustvo”

 • Alek 24. marta 2011. u 03:56

  Kao korisnik usluga Raiffeisen i Intesa banke, izbor po pitanju naplate kompanijskih ino cekova je Intesa zbog manje provizjije – 300 din. U Raiffeisen banci je minimalna provizija 800 din. Čekanje je standardno – mesec dana, ali za sada funkcioniše, što je najvažnije :-).

  Pozdrav,
  Alek

  • igorinjo 5. februara 2012. u 13:01

   Provizija u komercijalnoj nije veca od 200 dinara. Ja sam tamo do sada 2x unovcio cekove a treci je trenutno na cekanju

 • Stojan 2. februara 2012. u 00:01

  Na koliki period se vrsi isplata sa google AdSense ?

  • igorinjo 5. februara 2012. u 13:00

   Vrsi se nakon sto skupis 100$ ili 70eura na svom racunu, sacekas posle toga jos 30 dana da posalju cek, 10 da cek stigne i 30 dana da unovcis cek u banci.

 • Adsense 20. jula 2012. u 20:57

  Moram da vas pitam, meni je nalog blizu isplate da li se naplacuje dostava tih posiljka od google-a? Pin kod, cek itd.

 • igorinjo 29. jula 2012. u 10:15

  Ne naplaćuje se. Od troskova imas samo troskove obrade – unovcavanja cekova. Kosta oko 300 dinara u zavisnosti od banke

 • Dejan 8. marta 2013. u 18:14

  Bio sam u mnogim bankama, i svugde kažu da se ček šalje na proveru, i da se čeka od mesec dana do dva meseca. Odem u Vojvodjansku banku, i tamo mi ga odmah unovčiše.

  Jedna zanimljiva stvar je ta što su mi u Komercijalnoj banci rekli da su imali nekoliko slučajeva da su čekovi bili nenaplativi. Šta ovo može da bude?!

  Sve najbolje.

 • Guaranteed Money! 8. marta 2013. u 18:46

  Moja zarada se obračunava u eurima, i ček je stigao iz Guglovog predstavništva u Irskoj za 8. dana.

 • sale 8. marta 2013. u 19:37

  Meni su u sosijete ženeral banci rekli da se provera naplaćuje 30 do 50 pa da od mog čeka od 70 evra nema skoro ništa. Vidim u komentarima to niko ne pominje….. molim komentar.

 • radovan IV 19. marta 2013. u 10:15

  Batali Sosijete i idi u neku drugu banku. Konkretno u EFG banci je 10e, ceka se oko 20-30 dana.
  Cuo sam da Postanska stedionica i Pro kredit isplacuju cekove odmah, ostaje mi da proverim ovih dana, ne znam kolika je njihova provizija.

  • brana 10. februara 2014. u 10:23

   da li ste vec proverili??

 • Boris 3. maja 2013. u 18:43

  Pitanje vezano za AdSense.

  Pozdrav svima, imam nalog na google, pokrenuo sam AdSense, medjutim imam problem sa ukucavanjem svog bankovnog računa. IBAN i BIC mi ne prolaze. Izbacuje mi grešku Nevažeći format. Da li je neko imao sličnih problema?

  • Radovan IV 25. juna 2013. u 10:26

   Google ima isplatu samo putem ceka i paypal-a. Nigde ne upisujes broj bankovnog racuna.

 • kizooo 7. maja 2013. u 11:58

  Imam nalog na you tubu, i da bih mogao da monetarizujem klip morao sam da stavim da sam iz Velike Britanije, i tacno grad, postanski broj, telefon. To sam prepisao od nekog hotela, ali sam stavio svoje pravo ime. Pa me zanima mogu li ja to sad ikako na platiti u BIH. A na nalogu na AdSense mi i dalje stoji 0, jer nisam odabrao nacin isplate, pa sad ne znam da li mogu napisati svoj bankovni racun, ili preko cekova, ali ne znam bas najbolje kako do da odradim, pa ako mi ko moze pomoci bio bih mu pravo zahvalan.

 • Sale 21. jula 2013. u 19:47

  ja sam unovcio cek od 1.600 $ i bogami lepo sam se napatio 🙁

 • Ivan 24. marta 2014. u 17:06

  Koju banku na kraju preporucujete?

 • bojan 14. aprila 2014. u 19:43

  molim za pomoc, vec treci put mi salju identifikaciju na kucnu adresu. A ni posle treceg puta pismo sa identifikacijom korisnika i pinom mi nije stiglo a traze mi pin. sta da radim , gde sam pogresio

 • Odgovaram.com 3. jula 2014. u 21:35

  U ProCredit Banku provizija 1000din i ceka se od 4 do 6 nedelje za novac. Stim sto ti i proviziju naplacuju po 200din mesecno… Tako da ti skinu sa provizijom od 1000+ 400din za 2 meseca odrzavanja racuna. Znaci uzimaju mi 1400din.

 • Wayman 22. aprila 2015. u 07:53

  Ako nekom bude nekad znacilo, primam direktno uplate preko Telenor banke. Nemam proviziju, uplata leze najkasnije posle 24h. popunis kad legne uplata obrazac online i to je to.
  Pozdrav

 • Slenderman 24. juna 2015. u 17:40

  Da li moze nekako da mi isplati youtube taj novac preko interneta ?

 • Dbr 21. septembra 2015. u 16:52

  Ovako, dobio sam ček na 77 evra. Zađem po bankama, nigdje ne unovčavaju čekove. Mora se otvoriti devizni račun, što uradim, i podesim na adsensu. E sad me zanima, da li će mi propasti tih 77 evra jer tada je primarni način plaćanja bio ček? Ili će i taj novac leći zajedno sa do sada ostvarenom zaradom?

 • vida 2. marta 2019. u 15:28

  Pozdrav koliko se črka na odobrenje AdSense naloga, registrovala sam se pre 1 mjesec i stalno mi stoji na prozoru
  Radimo na postavljanju :To obično traje manje od jednog dana, no u nekim slučajevima može potrajati i dulje. Obavijestit ćemo vas kada sve bude spremno. Nakon toga možete postaviti oglase i početi zarađivati.
  Hvala

 • vida 2. marta 2019. u 15:52

  Pozdrav koliko se črka na odobrenje AdSense naloga, registrovala sam se pre 1 mjesec i stalno mi stoji na prozoru
  Radimo na postavljanju :To obično traje manje od jednog dana, no u nekim slučajevima može potrajati i dulje. Obavijestit ćemo vas kada sve bude spremno. Nakon toga možete postaviti oglase i početi zarađivati.
  Hvala

 • vida 2. marta 2019. u 15:53

  Pozdrav koliko se čeka na odobrenje AdSense naloga, registrovala sam se pre 1 mjesec i stalno mi stoji na prozoru na postavljanju
  :Radimo na postavljanju
  To obično traje manje od jednog dana, no u nekim slučajevima može potrajati i dulje. Obavijestit ćemo vas kada sve bude spremno. Nakon toga možete postaviti oglase i početi zarađivati.
  Hvala

 • adeli 7. jula 2021. u 14:28

  I ja sam dobila ček i nigde u Sarajevu ne mogu da ga unovčim šta da radim u koju banku i gdje da idem također youtube adsense

Post comment

Pratite me na twitteru! Pratite me na Twitteru!
Web developer, SEO, Internet marketing, poznavalac društvenih medija

Istaknuti radovi

SEO činjenice

Poslednji tekstovi

Tagovi

Zanimljivosti

Linkovi

Facebook Fun Strana

Komentari