ManageWP – plugin za WordPress koji morate da imate

Author Igor Jovanovski    Category Projekti     Tags , ,

Danas sam od dragih mi VD (virtuelnih drugara) iz @Adriahost sazao da postoji servis ManageWP (ne mogu reći da je ovo plugin) koji omogućava da imate pregled svih vaših WordPress sajtova na jednom mestu. Preko ovog servisa vidite stanje svih sajtova što je jako pogodno za web developere koji rade i održavanje sajtova.

 

Jako mi se svidela mogućnost da jednim klikom ažuriram sve update-ove (samog WordPress-a, pluginova, tema). Naravno, postoji i mogućnost da se updatuje i sajt po sajt, plugin po plugin, ali se nisam mnogo igrao sa tim, već sam izabrao da se sve ažurira odjednom. Svi update-ovi su prošli bez problema.

Druga jako zanimljiva stvarčica je što mogu da sve komentare na WordPress sajtovima moderišem na jednom mestu. Ne moram više da se logujem na 15ak različitih mesta kako bih pregledao komentare (odobrio ili izbrisao).

Sledeće šta sam probao jeste da napišem post preko ManageWP (tačnije ovaj post pišem) i moram da priznam da nema nikakve razlike ulogovati se na WordPress i ažurirati sajt ili ga ažurirati preko ManageWP sistema. Problem možda mogu da imaju oni koji koriste Netbook ili Notebook za rad jer im je manji ekran, ali na velikim ekranima se to uopšte ne primeti.

Pored ovih jako korisnih stvari možete raditi i backup baze i fajlova, videti na jednostavan način statistiku posećenosti ako integrišete i Google Analytics. Najbolje je da posetite sajt ovog projekta managewp.com i uverite se u sve mogućnosti ovog servisa. Servis je trenutno besplatan, ali kako autori iz Prelovac Media najavljuju od oktobra će početi i da se naplaćuje korišćenje ovog sistema. Još jednom pohvale za Vladimira Prelovca i njegov tim za ideju i realizaciju.

Cena ovog sistema je još uvek velika nepoznanica i još uvek ne mogu da sigurnošću reći da li se isplati platiti mesečni fee za ovakav jedan sistem koji može developerima da uštedi dragoceno vreme. Možda će neki predstavnik Prelovac Media doo nešto više reći u komentarima.

Vodič kroz ManageWP

4 Comments to “ManageWP – plugin za WordPress koji morate da imate”

 • @milovanovicdu 15. septembra 2011. u 20:40

  Hvala za lepo napisan tekst. Svaka podrska nam puno znaci. Mislim da ljudima koji imaju vise desetina,stotina sajtova znaci da sa par klikova mogu uraditi gotovo sve …Mogu reci samo da ce cena servisa biti pristupacna svima a ostalo je strogo cuvana poslovna tajna 😀

  Pozdrav

 • Goran 20. septembra 2011. u 14:46

  Servis je zaista odličan, koliko znam prva cena je bila 0.5 po WPu mesečno, ali u njihovom zadnjem newsletteru vidim da je cena smanjena na 0.2$ po WPu mesečno, što je zaista više nego prihvatljivo.

  To je 10$ za centralizovanje 50 WordPress sajtova, a ušteda vremena je ogromna.

  Svaka čast i od nas ekipi Vladimira Prelovca, napravili su odličan proizvod.

  • igorinjo 21. septembra 2011. u 01:07

   Ja sam ocekivao 1$ po WPu mesecno, sto je bilo takodje prihvatljivo na neki nacin. U tom slucaju bih ubacio samo sajtove za koje klijenti placaju odrzavanje + svoje sajtove.

   Ako cena bude 0.2$ mesecno, to bi bila stvarno lepa vest. Izgleda da je masovnost prevagnula i ekonomska racunica da za sajt nije problem odvojiti 2.4$ godisnje.

 • Stop Oglasi 12. juna 2012. u 19:45

  Izgleda kao veoma korisno.Sad jos da vidimo kako funkcionise.

Post comment

Pratite me na twitteru! Pratite me na Twitteru!
Web developer, SEO, Internet marketing, poznavalac društvenih medija

Istaknuti radovi

SEO činjenice

Poslednji tekstovi

Tagovi

Zanimljivosti

Linkovi

Facebook Fun Strana

Komentari