Jedna jako dosadna i spora stvar

Author Igor Jovanovski    Category Projekti     Tags ,

Koliko vam se puta desilo da napravite neki proizvod (u mom konkretnom slučaju web sajt sa CMS-om), a da vam klijent nakon obuke ipak traži upustvo za rukovanje (administriranje).

Nakon 2 godine od kad sam razvio novi CMS desilo se da mi je to klijent upravo tražio. Pisanje dosadnog upustva ide jako sporo. Znate ono:

klikni ovde pa nakon što se otvori ovaj prozor dodaj ovo i tako u krug dok ne dođete do kraja unosa teksta i napišete kliknite na dugme Snimi da bi zapamtio tekst koji ste uneli…

Naravno to sve treba dokumentovati slikama koje opet treba bar iseći ako ne i obraditi u nekom programu za obradu fotografija. Upustvo na 34 strane pisao sam ceo dan i celu noć i napokon sam završio ali činjenica da sam morao da pišem ovakve gluposti zato što neko nije slušao ili je bio suviše umoran da bi nakon radnog vremena mene slusao još tri sata na obuci stvarno nema smisla.

Uputstvo za VITO CMS je sad napisano, sad mogu da ga štancujem svima, da prate šta radim prilikom obuke na nekom drugom projektu.

 

1 Comment to “Jedna jako dosadna i spora stvar”

Post comment

Pratite me na twitteru! Pratite me na Twitteru!
Web developer, SEO, Internet marketing, poznavalac društvenih medija

Istaknuti radovi

SEO činjenice

Poslednji tekstovi

Tagovi

Zanimljivosti

Linkovi

Facebook Fun Strana

Komentari