Iskustvo sa Vip mobile mobilnim operaterom u Srbiji

Author Igor Jovanovski    Category Lično     Tags ,

Preskočite uvod i idite na update posta:

Screenshot_2013-07-31-12-55-46U cilju smanjenja svojih troškova decembra 2011. godine sam prebacio svoj broj iz Telenora u Vip mobile i kako je vreme prolazilo shvatio sam koliko sam pogrešio. Telefonski račun se umanjio za nekih 30-40% ali usluga koju sam dobio od strane Vip mobile mobilnog operatera ne zaslužuje niti jednu pohvalu.

Pokrivenost signalom jako varira do mesta u kome se nalazite. Ekonomski pokazatelji jedino preovlađuju. Investiraju u mrežu samo tamo gde mogu da ostvare veliki profit. Centar Beograda je pokriven besprekorno. Ali čim se mrdnete iz strogog centra grada signal zna da varira.

Često koristim mobilni telefon u kolima (naravno sa instaliranim handsfree) i veza zna da puca. Pošto živim na Topčiderskom brdu često prelazim relaciju Prokop stanica preko kružnog toka na Senjaku (kod Šehera) pa Užičkom ulicom ka Dedinju. Veza je pucala u 90% slučajeva, a nekad kada ne pukne, onda nastaju prekidi tj do seckanja pa sam prosto prinuđen da prekinem razgovor i da sačekam nekoliko minuta tj da prođem sivu zonu za Vip mobile. Isti problem imam kada idem i u suprotnom pravcu.

Odlazeći na odmor ovog meseca u Grčku zgranuo sam se koliko je autoput loše pokriven. 3g tj HDSPA mreža se može uhvatiti samo u delovima autoputa kada se prolazi kroz ili blizu većeg naseljenog mesta u drugim slučajevima morate se zadovoljiti EDGE mrežom.

U dva navrata sam bio prinuđen da zbog posla prvog dana odmora uključim prenos podataka u roamingu i preuzeo sam 7.5 mb. Nakon toga sam dobio poruku od Vip mobile da su mi suspendovali prenos podataka jer sam previše odstupio od tarifnog paketa koji koristim te usled zloupotrebe brinu kako će biti naplaćeni. Na odmoru mi više nije trebao internet jer smo ga imali u hotelu, a i za nuždu sam imao i MTSov internet koji je u svakom trenutku mogao da bude upotrebljen. Ali za time nije bilo potrebe.

Nakon mog povratka u Srbiju, kontaktirao sam korisnički servis i zatražio da mi aktiviraju GPRS saobraćaj, ali iz korisničkog servisa su mi rekli da to nije moguće već da treba da izvršim avansnu uplatu kako bi mi prenos podataka ponovo bio uključen. Na moje insistiranje da mi omoguće GPRS saobraćaj u okviru mog tarifnog paketa pošto su svi preduslovi ispunjeni. Nalazim se u Srbiji, novo zaduživanje preko GPRSa ne može da bude jer u okviru svog tarifnog paketa imam 1100 smartova od kojih sam u tom trenutku potrošio oko 150. Ljubazna gospođica se još jednom izvinila i rekla da ipak moram da platim račun.

To znači da je Vip mobile odbio da pruži uslugu za koju plaćam redovno pretplatu i koja je garantovana u okviru mog tarifnog paketa i time prekršio Ugovor koji sam potpisao i prekršio član 14 opštih uslova korišćenja koji se nalazi na sajtu Vip mobile. Nikad nisam porekao da sam koristio prenos podataka u roamingu i nikad nisam osporio račun koji treba da platim.

Sledećeg dana (30. jula) odlazim u poslovnicu na Banjici i plaćam celokupan račun od 6900 dinara i tražim da mi se omogući GPRS saobraćaj što nije učinjeno ni do objave ovog teksta 31.07. u 13 časova. Takođe sam zatražio raskid ugovora na štetu vipa jer je izvršio povredu mojih prava jer u okviru tarifnog paketa imam uključen internet saobraćaj koji su mi onemogućili da koristim, a da pri tome nemam nikakvih dugovanja prema Vip mobile mobilnom operateru.

U jednom kratkom SMSu dobio sam obaveštenje da će moj ugovor biti raskinut dana 21.09.2013. godine na moj zahtev bez ikakvog daljeg obaveštenja.

Pred objavljivanje ovog članka kontaktirao sam i korisnički servis putem emaila pošto telefonski razgovor ne mogu da objavim. Sadržinu mejla možete pročitati na kraju članka. Trudiću se da svu dalju komunikaciju sa Vip mobile objavim u ovom članku.

Mejl koji je poslat Vip mobile korisničkom centru:

Poštovani,

 
Jako sam razočaran odnosom koji imate prema klijentima. Tačnije Vaše korporativno ponašanje prema postojećim klijentima je kranje bezobrazno.
 
U više navrata sam preko društvenih mreža ukazivao na probleme u mreži, ostavljao svoje podatke i niko me nikad nije kontaktirao u prethodnih godinu ipo dana.
 
Prva stvar na koju se žalim jeste kvalitet tj. katastrofalan kvalitet mreže na potezu između Senjaka i Dedinja, mada ni Banjica nije dobro pokrivena. Više puta dok sam bio u pokretu na potezu od Prokop železničke stanice Bulevarom Vojvode Putnika do kružnog toka na Senjaku (kod Šehera) pa Užičkom ulicom do bolnice Dragiše Mišović veza je pucala. Tačnije svaki put kada sam obavljao telefonski razgovor na tom potezu vozeći se kolima.
 
Takođe na adresi na kojoj sam prijavljen (imate je u sistemu, ali je javno neću objaviti) kvalitet signala na otvorenom je katastrofalan. U zatvorenom prosturu u određenim delovima signal je neupotrebljiv za obavljanje poziva. Mislio sam da je to prvo do telefona (HTC EVO 3d) ali kada sam promenio telefon (Samsung Galaxy S3) problemi su i dalje ostali. Takođe i svi ostali korisnici VIPa koji su bili u dvorištu ili u kući u kojoj stanujem takođe imaju problem sa prijemom signala. HDSPA mrežu jedva i da mogu da koristim. To možete videti i analizom potrošnje saobraćaja na mom mobilnom telefonu u prethodnim mesecima.
 
Drugi razlog zbog kojeg sam tražio raskid ugovora jeste suspendovanje usluge koja je obuhvaćena pretplatom.
 
U periodu od 15. do 29. jula 2013. godine bio sam na godišnjem odmoru u Grčkoj. U 3 navrata sam bio prinuđen zbog posla da uključim Internet kako bih odgovorio na neke mejlove i potrošnja je bila povećana. Ukupno sam preuzeo 7,5mb podataka preko GPRS-a u roamingu. Suspendovali ste mi nakon toga GPRS u roamingu i poslali ste mi obaveštenje 15.07. da mi je suspendovana usluga GPRS. Nakon povratka u Srbiju pozvao sam Korisnički servis (29. 07.) i zatražio da mi se aktivira GPRS u okviru mog tarifnog paketa. Vaša koleginica je rekla da moram da izvršim uplatu računa koji dospeva za naplatu do 10og avgusta kako bih mogao da koristim svoje smartove. Napominjem da svoje Smartove nisam potrošio i da ste mi onemogućili da koristim ono što plaćam u pretplati. Dana 30.07. u poslovnici na Banjici sam uplatio račun u iznosu 6900 dinara, jer me je vaša koleginica zamolila da zaokružimo jer nije imala sitno da vrati (još jedan neprofesionalizam) i zatražio da mi se aktivira usluga GPRSa. Usluga GPRSa nije aktivirana ni nakon plaćanja računa. Telefon sam više puta restartovao i još uvek nemam pristup prenosu podataka.
 
Napomenuo sam da ste prekršili Ugovor time što ste odbili da mi aktivirate uslugu koju redovno plaćam kroz mesečne račune, a da nisam potrošio svoje smartove tako da korišćenjem GPRSa ne bih dodatno zadužio svoj račun, već bih koristio ono što plaćam pretplatom. 
 
U poslovnici sam zatražio raskid ugovora tj ugovorne obaveze zbog vašeg propusta tj zato što niste želeli da mi uključite GPRS saobraćaj koji je obuhvaćen pretplatom koju plaćam. Kao odgovor dobio sam SMS poruku 30.07.2013. godine da je na moj zahtev ugovor raskinut tj da će se raskinuti 21.09. bez ikakvog obrazloženja.
 
Raskid ugovora sam inicirao zbog vašeg odbijanja da pružite uslugu u okviru paketa koji koristim i time ste Vi prekršili ugovor. Voleo bih da preciziramo uslove pod kojim ste raskinuli ugovor jer izuzetno ne želim da plaćam penale što imate običaj da obračunavate.iz iskustva drugih ljudi koji su takođe bili nezadovoljni pružanjem Vaše usluge na teritoriji Srbije.
 
Od Vas tražim raskid ugovora na Vašu štetu tj da nemam nikakve obaveze osim plaćanja svoje potrošnje u okviru paketa kao i do sada dok ne pređem u drugu mrežu.
 
 
Srdačno
Igor Jovanovski
igorinjo@gmail.com
—-

Update posta: 03.08.2013. Napokon puštena usluga GPRSa

Nakon ponovnog poziva korisničkom centru na telefon 060 1234 na moje konstantno insistiranje neljubazna službenica je na kraju omogućila korišćenje GPRSa iako je u prvom trenutku govorila kako ona nije u mogućnosti da omogući uslugu. Razgovor tj ubeđivanje je trajalo oko 8 minuta.
—-

Update posta: 06.08.2013. – Sramotan odgovor Vip mobile na moju žalbu

Napokon je stigao odgovor od Vip mobile mobilnog operatera. Nakon 7 dana čekanja iznenadio me je generički email kojim me obaveštavaju na koji način mogu iskazati svoju sugestiju, primedbu ili žalbu. Svakako ukoliko to radite emailom ili faksom potrebna je skenirana lična karta. Zar je na ovakav mail trebalo čekati 7 dana? Napomenuo bih da im je sledećeg dana (07.08.2013. godine poslata lična karta slikana mobilnim telefonom)

Poštovani gospodine Jovanovski,

Zahvaljujemo Vam se na odabiru Vip mobilne mreže i poverenju koje ste nam ukazali.

Kompaniji Vip mobile d.o.o. je od izuzetnog značaja zadovoljstvo korisnika te je u skladu sa tim dostupna svojim korisnicima za sva pitanja, sugestije i reklamacije.

Osobe koje su navedene kao potpisnici ugovora imaju mogućnost da svoje reklamacije upute na više načina: 

 • pozivom Vip korisničkog servisa na broj 060/1234 koji je korisnicima na raspolaganju 24h svakog dana
 • posetom jednog od Vip prodajnih mesta gde će naše ljubazno osoblje odgovoriti na svako postavljeno pitanje ili proslediti reklamaciju potpisnika ugovora
 • slanjem reklamacije na adresu elektronske pošte: korisnickiservis@vipmobile.rs uz dostavljanje fotokopije važeće lične karte radi zaštite od potencijalnih zloupotreba koje mogu nastati
 • slanjem reklamacije na poštansku adresu: Omladinskih brigada 21, 11070 Novi Beograd uz dostavljanje fotokopije važeće lične karte
 • slanjem reklamacije na broj fax-a 060/1235 uz dostavljanje fotokopije važeće lične karte

Dostavljanje fotokopije važeće lične karte je mera zaštite od eventualnih zloupotreba koje mogu nastati te Vas molimo da nam uz reklamaciju dostavite fotokopiju važeće lične karte kako bismo bili u mogućnosti da izvršimo neophodne provere i pružimo adekvatne povratne informacije povodom primljene reklamacije.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije o našim uslugama, stojimo Vam uvek na raspolaganju putem elektronske pošte na adresi korisnickiservis@vipmobile.rs, pozivom broja telefona 060/1234 ili možete posetiti neko od naših prodajnih mesta.

Srdačan pozdrav,

Korisnički servis

Vip član Telekom Austria Grupe
+381 60 1234
e-mail: korisnickiservis@vipmobile.rs

Vip Mobile d.o.o. | Omladinskih brigada 21 | 11070 Novi Beograd | Srbija 

Sve dodatne informacije možete dobiti pozivanjem broja našeg korisničkog servisa 060/1234 ili u bilo kom Vip centru, kao i na web stranici 
http://www.vipmobile.rs 
Informacije o lokacijama i radnom vremenu Vip centara, kao i informacije o lokacijama svih Vip partnera i Vip prodajnih mesta dostupne su na sledećoj web stranici http://www.vipmobile.rs/cm/offer/pos/centri/index.php

—-

35 Comments to “Iskustvo sa Vip mobile mobilnim operaterom u Srbiji”

 • fedja 31. jula 2013. u 16:26

  ne vredi ti da se svadjas sa njima. mene su zavlacili 3 meseca zbog oštećenog ekrana u begram servisu, najgorem u univerzumu, i dok nisam angažovao advokata i podneo opomenu pred utuzenje ali i prijavio tržišnoj inspekciji nisu reagovali. nakon toga su mi popravili telefon, produžili garanciju i bili veoma ljubazni. tvoj slučaj je za ratel. tamo ih prijavi.

  • igorinjo 31. jula 2013. u 17:50

   RATEL je sledeca stanica

   • zoki 31. jula 2013. u 19:42

    đaba….

  • davidm 27. marta 2014. u 20:19

   3 nedelje sam cekao fon iz servisa i rekli su da nije pronadjen kvar iako telefon nema signal konstantno (fabricka greska nexusa 5), zatim sam cekao 15+ dana da mi odgovore na zalbu i reklamaciju, ali navodno su mi poslali pismo bas 15og dana, a nisu
   mozes li da mi kazes sta da radim vec odmah sad i kom advokatu da se obratim?

 • Ana 31. jula 2013. u 20:44

  Obratite se njima na twitteru. Imala sam problem sa njima prosle godine, samo drugacije vrste, ali se uspesno resio tek nakon mog kontaktiranja preko twittera. Naravno da mozete i preko drugih institucija da ih "ganjate", ali obzirom na iskustvo koje sam imala sa njima, a i drugih, uglavnom je twitter pomagao. Inace mail koji sam im poslala (krajem oktobra 2012.) Jos ivek nisam dobila odgovor.

  • igorinjo 1. avgusta 2013. u 13:32

   Na twitteru uobicajna prica. A da uopste ne zele da saslusaju.

 • Milan 31. jula 2013. u 22:52

  Meni na Ceraku se dešava da tokom razgovora dolazi do prekida u razgovoru tako da u sred reči nešto pukne u slušalici i onda naravno ta reč ne može da se čuje i to se ponavlja u određenim vremenskim intervalima. MIslio sam da je do telefona, ali na drugim mestima gde je booji kvalitet signala se to ne dešva.
  U stanu HDSPA ne može da se uhvati uopšte. HDSŠA postaje dostupna tek pošto se izađe na ulici.
  Signal uopšte ne može da se uhvati čim se uđe u neki podzemni objekat, u hipemaketima i slično.

  Raspored antena je takođe loš, iako su me u korisničkom centru ubeđivali suprotno.
  I da od januara 2014 vraćam se u mt.s mrežu.

  Jedina njiova prednost pored cena, po meni su i SMART tarifni profili, mogućnost biranja obračunskog perioda i tačnost podataka o potrošnju u bilo kojem danu u okviru obračunskog perioda.

  • igorinjo 1. avgusta 2013. u 13:33

   Za kvalitet mreze ne garantuju. Ja sam samo trazio da mi puste uslugu koja je u sklopu mog tarifnog paketa i posle 2 dana ja još uvek nemam nikakav odgovor

 • @bojan_kezele 1. avgusta 2013. u 10:12

  Svaka cast za tekst! Jedva cekam da vidim kako ce da prodje raskid ugovora da znam da li i ja da uradim isto, s obzirom da imam slican problem:
  http://vercundus.net/vip-mobile-ima-tu-i-neka-tre

  • igorinjo 1. avgusta 2013. u 13:36

   veceras cu da skucam mail ratelu. moram da iskuliram i da budem fin i da sve objasnim.

 • Miccciii 1. avgusta 2013. u 10:40

  Poznati su mi problemi sa njima. Vec par meseci unazad imam problem sa primanjem istih poruka. Ako jedna stigne, eto u narednih 24h ta ista poruka jos 100 puta. Desavalo se i da stize na svakih 5 min ista poruka. Otisla sam u poslovnicu da vidim sta moze da se uradi po tom pitanju, devojka koja radi mi je rekla da se to desava u romingu. A ja sam u Beogradu! I pritom, u mom stanu na Miljakovcu nemam uopste domet, dok telenor i mts imaju normalan signal. Uzas. Jesu medju jeftinijima, ali nije za dzabe, koliko para toliko i muzike!

 • Aleksandra 1. avgusta 2013. u 11:14

  Pokušajte sa Agencijom za zaštitu potrošača, nama je uspelo. Doduše mi nismo imali problema sa mrežom, već sa telefonom koji smo uzeli u sklopu paketa, koji se pokvario posle nedelju dana. Tri meseca se telefon vukao po servisu, menjali su sve živo i vraćali nam telefon u sve gorem stanju. Nisu vredele molbe koje smo slali sve dok nismo kontaktirali Agenciju za zaštitu potrošača, i onda su u roku od 2 dana odlučili da nam daju novi telefon… Budite uporni.

  • igorinjo 1. avgusta 2013. u 13:37

   Ako sa RATELom ne bude uspelo. Moracu da prijavim i Agenciji za zaštitu potrošača

 • fedja 1. avgusta 2013. u 16:46

  agencija tj centar za zaštitu potrasaca CEPS, je potpuno nemoćana jer nemaju metode da nateraju nekog nešto. realno si u poziciji da ili sam ganjas ili odustanes što oni i žele. inače žalbe im vodi lik koji je vodio transport i razume se u ovaj posao kao ja u strikanje

  • igorinjo 1. avgusta 2013. u 16:50

   Heh. Ako taj lik uopste radi. Mozda je na odmoru. Odgovor od mobilnog operatera cekam 2 dana. Strasno. A kada treba da iskljuce uslugu, odmah su tu, ni da pitaju u cemu je problem

 • Mile 1. avgusta 2013. u 20:06
 • Zoran 2. avgusta 2013. u 11:49

  Na žalost ,ništa novo nisam pročitao u tekstu.I kod Telenora je slična situacija sa slanjem po 10 tak istih poruka i to kada sam bio u romingu u junu mesecu.Na kraju sam isključio telefon. Takođe ,doživeo sam da mi se obustavi saobraćaj jer je uočena prevelika aktivnost (ili kako to već oni zovu.) ,naravno baš kada mi najviše treba.Uključili su mi ga narednog dana ,naravno ,uz zvanje i pritisak – Plaćanje računa se podrazumeva.-
  Što se tiče mreže mislim da nema nikakve pomoći bar dok ne naprave nove bazne stanice i pokriju teritoriju kako treba. A to će se desiti čim zarade još malo para.Nemaju sada…
  Obavezno svuda pisma i žalbe.I ratel i agencija za zaštitu potrošača.
  Vip će se začas preračunati i utvrditi da je bolje da samo tebi izađu u susret nego svima.

 • Djole 7. avgusta 2013. u 15:35

  Ja sam sa MTS-a presao u VIP upravo zbog toga! Kamo srece da su mi to uradili! Otisao sam na more pre dve godine i nisam iskljucio GPRS, telefon se sam konektovao (to mi je bio prvi android), + ja malo, mail-ovi eventualno novine, vratim se, stiže račun, umalo se nisam šlogirao – 8500 dindzi (za mene mnogo)!

  U svakom slucaju, rekoh da se sada unapred edukujem, pa sam tako i ovde naleteo. J inace, ne bi mi palo na pamet da citam opste uslove na sajtu da ovo nisam procitao. Bas sam bacio oko i na clan opstih uslova koji si pomenuo, tamo u sustini i pise da “ce Vip biti ovlascen da od Pretplatnika zahteva ovbezbeđenje naplate ili ce imati pravo da momentalno ogranici svoje usluge…” bla bla… tako da su se sa pravne strane ogradili.

  Sto se tice mreze, realno, slabije su pokriveni od ostalih, ali se bas brzo sire, imam i njihov internet, i u odnosu na pocetak razbijaju, sada ga ima u bukvalno svim vecim gradovima, I za mobilni net je i vise nego brz. E sad ljudi ocekuju ADSL u dzepu, malo je nerealno zar ne?!

  Signal za fon isto, zadovoljan sam, ali uvek moze bolje! A za te “rupe”, jbg, ima ih, kako neko rece, gledaju prvo gde je najisplativije za sirenje, sto je i normalno, ipak su oni dosli na livadu i krenuli od nule, za razliku od drugih operatera.

  Na kraju, mislim da je bolje da mi i iskljuce, nego da nabijem racun koji cu jedva platiti.

  Ti napadaj pa se mozda i napravi neki ustupak. 😉

  Bas cu ispratiti sta si uradio…

  • igorinjo 7. avgusta 2013. u 15:41

   Nisi pazljivo citao. Ja nemam primedbu na to sto su mi iskljucili GPRS vec zato sto ga nisu ukljucili kada sam se vratio u Srbiju. Zvao korisnicki servis, odbili, uplatio racun prevremeno, opet odbili da ukljuce GPRS, isao u poslovnicu, odbili da puste GPRS, zvao korisnicki servis i ubedjivao se 7-8 minuta da bi tek na kraju pustili, ali moj problem jos nije rešen.

 • LOLatDjole 5. oktobra 2013. u 08:56

  Ovaj Djole kao da radi za VIP. Izdrzi Igore!

 • Игор-Панчево 7. oktobra 2013. u 16:55

  Малопре сам се вратио из ВИП-ове пословнице где сам отишао да проверим за сваки случај какву обавезу и за који рок имам по основу уговора о бежичном интернету који сам са њима потписао на рок од годину дана прошле године 06. октобра,Јуче је тај рок истекао, па сам отишао до пословнице да видим за који период у октобру ћу добити рачун који би требало да буде и последњи рачун по основу овог уговора.

 • Игор-Панчево 7. oktobra 2013. u 16:56

  Младић , службеник, ми је објаснио како " је добро што сам се појавио дан после истека уговора јер морам да поднесем захтев за РАСКИД УГОВОРА"!!!
  На моје запрепашћено питање како се то подноси захтев за раскид уговора који објективно више не постоји јер му је уговорени рока редовно истекао јуче и шта то ја сада са њима треба да раскидам он је слегао раменима и рекао како је "таква процедура и он ту ништа не може" !
  Ја сам инсистирао да ми се објасни правни основ јер је то за оног ко се мало разуме у право потпуно у колизији са уговорним правом , тражити раскид уговора после истека уговореног рока али ништа није помогло. Све обавезе сам уредно измиривао у уговореном року, уговор јр истекао протоком времена од уговорених 12 месеци и крај приче! Али не , ВИП тражи да му поднесете ЗАХТЕВ ЗА РАСКИД УГОВОРА КОЈИ ЈЕ ИСТЕКАО!! Питам се ко ради у правној служби ВИП-а?? Где су учили право и УГОВОРЕ?? Ово је толики правни нонсенс и будалаштина да би требало под хитно послати све могуће инспекције у ВИП да им добро прочешљају документацију и провере дипломе свих правника који тамо раде.
  Поздрав за Игора и све посетиоце блога.
  Избегавајте ВИП у широком луку, то Вам је мој савет.

 • Mile 30. oktobra 2013. u 11:52

  @Igor-Pančevo… pa realno nisi u pravu..istekla ti je ugovorna obaveza a ne ugovor,a logično je da ako želiš da raskineš ugovor ,podneseš zahtev za raskid. a što se tiče provere diploma,malo si se izlupetao ali ajde,pa i predsednik nam ima diplomu pa ga niko ne proverava odakle mu…
  ne znam zašto svi kukamo pre nego što pročitamo nešto..dobio si ugovor,pročitaš,ako ti ne odgovara,ne potpišeš i gotovo..slažem se da svi sve pišu sitnim slovima i imaju milion zvezdica ali niko nas ne sili da potpišemo ono što nam ne odgovara

 • milena 15. novembra 2013. u 13:36

  Meni je mob sesti put u servisu kad uzmem telefon kao promenili su maticnu plocu i sve ostalo a telefon opet neradi mojoj drugarici za isti kvar promenili aparat odma posle drugog puta servisa i rekli su joj da su povukli ove aparate sa trzista jer su se lose pokazali a meni je sesti put i nista pisala sam zalbu tri puta na koju mi uzvratili odgovor bice uklonjen kvar, aparat je vise u servisu a ja koristim moj drugi aparat a placam racune redovno trazila sam prekid ugovora rekli su mi da nemoze tako da nemogu im nista zezaju me kako oni oce imala sam tri ugovora i hvala bogu sa dva sam se resila a ovaj treci tek 6 jula….

 • twix 7. decembra 2013. u 13:34

  Kol'ko para tol'ko muzike. Kad razmišljate o jeftinijoj opciji, prvo proverite zbog čega je jeftinija.

 • Anka 19. februara 2014. u 09:53

  Vip je velika sramota! Kad ovako postupaju prema svojim radnicima sta da ocekujemo mi kao korisnici? http://www.juznevesti.com/Istrazujemo/Nagradjivan

  Sramota!!!

 • Ivan 1. marta 2014. u 23:21

  Čitam i ne vjerujem.
  Korisnik sam Vipa u Hrvatskoj (VIPnet d.o.o.) koji je također kao i Vip mobile u vlasništvu Telekom Austria Group.
  Sa Vipom surađujem oko 7 godina i nikada nije bilo takvih problema. Svima uvijek preporučim njih.
  Imam čak i njihovu fiksnu i ADSL uslugu već dvije godine i sve je ok.
  Sada, kada čitam ovo tvoje iskustvo ne mogu vjerovati kako su jadni. Nakon 7.5 MB da ti suspendiraju prijenos podataka. UŽAŠ.
  Meni nije jasno kakvu oni to politiku vode, ali sam siguran da im o tiome ništa ne znaju gazde u Austriji jer vjerujem da se ovakve sramotne stvari ne bi događale.

 • miconi 13. maja 2014. u 11:41

  imam tri vipova postpejd telefona _katastrofa ne mogu dobiti nikako operatera ili poslovnicu u prokuplju jer nigde nisu ni istakli broj.s,kim da razgovaram samo sa automatom

 • milioner 18. avgusta 2014. u 11:15

  Sa Vipom imam ok iskustvo sto se tice signala i usluge. Jedino imam problem uvek kad uzimam telefon. Nikada najpozeljnije telefone sa sajta nemaju u ponudi.I to generalno su u fazonu nemamo ih vec 3 meseca i necemo ih ni dobijati. Pa skinite ih onda sa sajta.

 • Igor 23. avgusta 2014. u 12:10

  Evo i ja sam nažalost korisnik VIP 3G modema i imam od početka probleme, počev od loše konekcije i nekih misterioznih dodatnih troškova za koje ni oni nemaju validno objašnjenje. Redovan platiša, čak i avansno plaćam. Žalio se njima, slao i RATEL-u koji me savetovali da pošaljem pismenu žalbu… Ali sam zato poslao žalbu direktno na korisnički centar Mobikom Austria Group čiji je VIP član i očekujem njihov odgovor koji još čekam (već mesec dana)….

  Korisni linkovi:

  http://cdn1.telekomaustria.com/final/en/media/pdfhttps://www.bkms-system.net/bkwebanon/report/clie… -Portal za primedbe i žalbe od Telekom Austria Group

  Srećno..

 • Aleksandar 24. avgusta 2014. u 20:27

  Pa gde si ti bre druže otišao s konja na magarca.

 • Danijela Zlatarevic 24. decembra 2014. u 13:14

  Imam problem sa Vipom I ako neko zna da mi kaze kako najbrze da ga resim.Kupila sam laptop uz ugovornu obavezu na dve godine.ACER ASPIRE/532 posle mesec dana koriscenja zavsio je u servisu na popravci vracen mi je posle 43 dana I nakon par dana opet kvar.Odnesem ga kod svog majstora I on ustanovi da je uredjaj repariran I skinuta mu je sa 500 GB na 320GB HDD I sa 4 GB na 2 GB memory.Napisem zalbu I sa zalbom posaljem fotografije biosa.Oni mi odgovore na zalbu uz objasnjenje da na dan sklapanja ugovora na nalepnici je pisala statistika.Tog istog dana kada sam sklopila ugovor nije mi receno da je uredjaj repariran I da ne poseduje original staistiku.Molilm ako neko zna da mi kaze gde da se obratim.

 • Vera 25. juna 2015. u 14:42

  Sramota kakvi lopovi! Raskinula sam ugovor sa Vip-om radi prelaska u mts zbog povoljnosti i kada sam otisla da platim preostalo dugovanje za mesec u kom sam vec presla u mts sto znaci dugovanje za svega par dana morala sam da platim pun racun jer su me ubedjivali da sam potrosila sve minute iz paketa a normalno znam da nisam…nije u pitanju puno para jer nisam bila na nekom velikom paketu ali stvar je principa…sto da me lazu i kradu!

 • Igor 2. septembra 2015. u 17:22

  Postovanje. Slucajno sam dospio na ovu stranicu,trazeci rjesenje problema koji imam sa VIP operaterom. Da skratim pricu, problem je nastao zbog jednog velikog racuna koji je napravila VIP internet kartica, u roaming-u, koja se nalazila u tablet uredjaju.

  Molim vas da mi neko objasni, da li – Usluga na zahtev: Roaming barring, predstavlja zabranu koriscenja roaming usluga od 3 mjeseca ili je to stalna blokada roeaming-a. (ovo pitam, jer je nas zahtjev, prilikom potpisivanja ugovora, bio da se roaming blokira za stalno)

 • Dragan Mladenović 10. februara 2016. u 19:34

  Obraćam vam se u cilju rešavanja problema koji imam sa VIP opreterom
  Radi se o mom računu 01/2016 koji sam dobio od strane „VIP mobile“ za usluge koje su mi fakturisane a nisu mi unapred predočene.

  Naime mislim da oparater vrlo svesno krši osnovno pravilo u prodaji a to je da ako želite nešto da prodate jasno i ne dvosmisleno predočite kupcu cenu.
  Ja kao potrošač njihovih usluga ni jednog trnutka nisam pristao da mi se besumučno šalju SMS poruke kao što je na primer ova „Da ucestvujete u sportskom kvizu znanja posetite fancup.rs ili preuzmite Android aplikaciju sa marketa.“
  Molim vas, demantujte me ako grešima ali ja ni u jednom slučaju nisam video da će se meni za neku uslugu naplaćivati 57,00 dinara dnevno. Ovo kako vidim nije usamljen slučaj i postoji dosta korisnika koji su prevareni na isti način. Obraćajući se „Forumu“ – zaštiti potrošača, video sam da postoje dosta ljudi koji se žale sa istim ovakvim problemom. Mnogi oni odustaju i kako ne bi ulazili u sporove plaćaju svoje račune. Po meni je ovo krivično delo…..

  Dole u mail-u sam se obratio VIP i opisao ceo moj slučaj

  VIP, hvala vam na svemu ali ja ni u kom slučaju nisam bio ranije informisan o troškovima servisa VAS poruke. (čak mi je taj termin i bio nepoznat).

  Kao prvo dobio sam poruku da mogu da učestvujem u nagradnoj igri i osvojim auto odgovarajući na pitanja. Poruka me savetoval da posetim sajt FanCup.
  Odlično na sajtu piše da imam besplatan surf (zašto ga ne bi iskoristili). Nakon tog perioda piše da je plaćanje samo 49 RSD/nedeljno.

  Nakon ovog iskustva, ja mogu samo da kostantujem da vi svima šaljete SMS sa nagradnom igrom bez obzira da li taj broj možda koriste maloletna lica.

  Nakon prvog pitanja i slanja odgovora pomislio sam da je ovaj kviz odlična stvar. Prilika da obnovimo znanje.
  Videćete da ja opšte nisam dalje odgovarao na sledeća pitanja jer sam dobio sledeću poruku „Dopunite vas racun i ucestvujte u izvlacenju za PEUGEOT 108. Pozuri, nemoj da ispustis ovu sansu, salji odgovor za Iphone 6“. U ovoj poruci se koriste neke reči kao što su požuri, sansa a da se ne zna ko je sa druge strane i kom se poslala poruka.

  Od 25.12.2015 uveče ja sam bio u inostrastvu sve do perioda 10.01.2016 što se može videti i iz mog pasoša.

  Telefon je ostao kući i bio je isključen. Dolaskom i uključivanjem telefona prvo šta sam primetio je informacija da mi je 31.12 istekao besplatni period i naravno veliki iznos računa.

  Fancup 31.12.2015. 12.03.14 Biraj pobednike u dnevnim izazovima! Kako? Saznaj vise na FanCup.rs

  Fancup 31.12.2015. 12.03.28 Danas istice tvoj besplatni period u Fan Cupu. Pozuri, posalji najbolji komentar. Od sutra pocinje nedeljna pretplata po ceni od 49 din ! Za odjavu, posalji STOP na 4444. Info: fancup.rs

  4444 31.12.2015. 15.08.54 Zavrsena je Fan Cup nagradna igra. Srecnim dobitnicima od srca cestitamo. Ostanite i dalje sa nama prateci najnovije informacije iz sveta sporta i ocekivajuci nova iznenadjenja. Od sutra se servis tarifira po novoj ceni od 49 rsd. Odjava STOP na 4444 Vise informacija na fancup.rs
  …..
  12355 12.1.2016. 11.55.34 Postovani, Vas racun za 1/2016 iznosi 1494.5 din. Uplatu mozete da izvrsite na racun 265-1110312345678-24, model 97, poziv na broj 38600074012057 do 25.01.2016. Detalje Vaseg racuna mozete da proverite i na: http://www.vipmobile.rs/onlineracun Vas Vip.

  Čudi me da šaljete poruku da je besplatni period istekao (naknadno nije bilo naglašeno do kog datuma ističe besplatni surf) a da ne sačekate tj tražite povratnu informaciju da je to neko i pročitao.

  Naravno, da sam se odmah odjavio i potražio informaciju na vašem sajtu u vezi specifikacije mog računa za period 01/2016. Pošto nisam mogao da dobijem specifikaciju na vašem sajtu bio sam primoran da pozovem vaš servis i nakon toga sam vam uputio jedan mail da mi dostavite specifikaciju (prvi u prilogu)

  Pošto nisam dobio odgovor od vas nakon nekoliko dana sam opet pokušao na internetu da dobijem specifikaciju i tada sam uspeo.
  Nakon toga vam je upućen mail (drugi u prilogu) da mi obrazložite zbog čega je moj račun toliko visok.

  Kao što sam naveo ovaj broj 0606807960 se slabo koristi što se može videti i iz računa kako zadnjeg tako i na osnovu svih ostalih predhopdnih računa.
  Na vašoj stranici takođe nema informacija (upozorenja) o bilo kojim naknadnim troškovima,

  Da li mislite da bi ja stvarno dopustio i bacio se na bespotreban trošak na ovakav način a da sam znao za to?
  Ja ni kom slučaju nisam imao prestavu o troškovima koje se prikazuju na računu, U najgorem slučaju sam prepostavio da ću imati dve nedelje preplate za surf od 49 RSD.

  U svakom slučaju moje mišljenje je da vi nemate prava da šaljete SMS o nagradnoj igri a da pre toga neznate ko dobija i čita taj SMS.

Post comment

Pratite me na twitteru! Pratite me na Twitteru!
Web developer, SEO, Internet marketing, poznavalac društvenih medija

Istaknuti radovi

SEO činjenice

Poslednji tekstovi

Tagovi

Zanimljivosti

Linkovi

Facebook Fun Strana

Komentari